Návrat na hlavní stranu

Hovězí pečeně v kompotu

1 sklenice míchaného kompotu, 750 g hovězího masa (špalíček), 30 g oleje, sůl, pepř, 30 g mandlí, 30 g ořechů, 30 g másla, zelená petržel
Hovězí maso osolíme, opepříme a upečeme dozlatova na oleji. Občas maso podléváme horkou vodou. Upečené maso nakrájíme na úhledné plátky, srovnáme na mísu a obložíme podušeným kompotovaným ovocem, které upravíme předem takto: na másla opražíme podušeným kompotovaným ovocem, které upravíme předem takto: na másle opražíme sekané ořechy a loupané sekané mandle, přidáme dobře okapaný kompot, větší kusy ovoce rozkrájíme, peckovité odpeckujeme. Dobře promícháme a prohřejeme na másla. Obložené plátky masa přizdobíme petrželkou a podáváme s rýží.

Copyright 1994-2023 © Luděk Šorm